Dé visgroothandel voor
horeca & grootverbruik

Sprendlingenpark 13
5061 JT  Oisterwijk
Telefoon: +31 (13) 542 04 24
Fax: +31 (13) 543 14 17
E-mail: welkom@smitseafood.nl

Overdag op de visafslag
's avonds al bij ons in huis
In de loop van de dag in
uw keuken!

  
Let op onze scherpe
Catch of the Day
aanbiedingen!

 

 

 


 

 

Historie

Pieter Smit is afkomstig uit een grote familie Visspecialisten (Opa Pieter Smit (1e generatie) vestigde zich in 1939 vanuit Volendam definitief in Oisterwijk om “Brabant vis te leren eten”, later nam één van zijn zonen, ook Pieter Smit genaamd (2e generatie) de zaak over) en zo is de huidige Pieter Smit (3e generatie) zowat geboren in hun Visspeciaalzaak in Oisterwijk, waar het visvak hem “met de paplepel werd ingegoten”.

Na een gedegen opleiding en diverse stages in de Visgroothandel, werkte hij vervolgens jaren samen in de zaak met zijn vader. In 1993 nam Pieter de Visspeciaalzaak in Oisterwijk van zijn vader over. In de loop der jaren groeide, door zijn bijzondere interesse daarin; het aantal Horeca klanten en het aantal andere Grootverbruikers welke hij dagelijks verse vis leverde.

 


In 2000 ontstond daaruit een separaat bedrijf; Smit Seafood B.V. dit was nodig om deze groep klanten beter van dienst te kunnen zijn wat betreft alle vereiste Normen voor hygiëne, bewerking, verpakking, codering, bezorging en voor verdere groei.Historische foto's

 

Pieter Smit (2e generatie) naast winkel ook ambulante handel!

 

Smit Opa Pieter Smit, met zonen in winkel Oisterwijk !

 

Pieter Smit (2e generatie) bij de presentatie van de Hollandse Nieuwe in Oisterwijk in ca. 1992; Met daarbij Meesterkok Cas Spijkers en de Burgemeester van Oisterwijk.

 
 

De huidige Pieter Smit (3e generatie) is zowat geboren in een vaatje…. Hollandse Nieuwe! Hem is het Visvak dus inderdaad met de paplepel ingegoten !