Dé visgroothandel voor
horeca & grootverbruik

Sprendlingenpark 13
5061 JT  Oisterwijk
Telefoon: +31 (13) 542 04 24
Fax: +31 (13) 543 14 17
E-mail: welkom@smitseafood.nl

Overdag op de visafslag
's avonds al bij ons in huis
In de loop van de dag in
uw keuken!

  
Let op onze scherpe
Catch of the Day
aanbiedingen!

 

 

 


 

 

Nieuws 2015

Bron: H&TM | nummer 4 | 2015

Pieter Smit toont trots het nieuwe bedrijfspand in Oisterwijk. Deze verhuizing is weer een grote stap vooruit voor de derde generatie Pieter Smit! Het vak is hem met de paplepel ingegoten. Eerst door Opa Pieter Smit uit Volendam die zich in 1939 in Oisterwijk vestigde om - naar eigen zeggen - Brabant en omstreken vis te leren eten. En natuurlijk door zijn vader - ook Pieter Smit genaamd - die de winkel overnam. De Pieter Smit die wij nu spreken is ruim drie decennia werkzaam in deze branche. Met het opzetten van Smit Seafood verlegde hij vijftien jaar geleden zijn aandacht van viswinkel naar een in vis gespecialiseerde horecagroothandel.


Sinds eind februari vinden we Smit Seafood aan het Sprendlingenpark 13 in Oisterwijk. Het nieuwe pand is moderner, veel ruimer, functioneler, heeft een betere routing, een super werkruimte met uitzicht over de weilanden en een aangename ruimte voor de ontvangst van klanten. "Het mag ook gezellig zijn! lacht Pieter. Hij vervolgt: "We hebben nu meer koelcellen en een mega diepvries! Dit is echt super fijn werken. Ook de voorzieningen op het gebied van hygiëne en voortdurende kwaliteitscontrole voldoen nu meer dan nodig aan de H.A.C.C.P. normen. We hebben nu dankzij de extra koelcelruimte een beter overzicht en kunnen efficiënter werken "Zo kunnen we verder bouwen en heel belangrijk: onze klanten op hun wenken bedienen! De groei is ingezet en wij zijn dan ook naarstig op zoek naar meer, ervaren en gekwalificeerd personeel.


Zeer breed én diep assortiment

Het assortiment van zeevis, schaal,-en schelpdieren is niet alleen breder maar ook dieper geworden. "We hebben zeevis uit het top-segment, geschikt voor de betere restaurants maar we bieden ook prachtige alternatieven in andere prijs -en kwaliteitscategorieën. We hebben dus ook een mooi, zeer concurrerend productenpakket voor eetcafés, viswinkels, diverse instellingen en grootverbruikers.
Of gewoon voor klanten die meer op hun marge willen letten of willen veranderen van concept en doelgroep. De voortdurende communicatie tussen de klant en mij is hiervoor oh zo belangrijk ! Vraag het mij! Meld het mij! Want de mogelijkheden zijn legio en alleen zo kunnen we steeds een exact passend pakket samenstellen."


Korte lijnen en intensieve communicatie met klanten

"Ik heb geen vertegenwoordiger op de baan," vertelt Pieter. "Ik wil namelijk zélf van de klant horen wat hun wensen zijn en waar zij naar op zoek zijn. Daarmee kan ik heel gericht uitkijken en inkopen op de diverse visafslagen en bij mijn andere internationale leveranciers. Ook houd ik zo zelf controle op de gemaakte afspraken zodat de vis exact volgens wens en afspraak wordt aangeleverd. Hele vis, geschubd, gefileerd, geportioneerd en naar wens gevacumeerd: wij leveren maatwerk. En dat geldt eveneens voor het tijdstip van levering. Wil men voor de lunch de bestelling binnen hebben? Wij regelen het!"


Seizoen

Ik dring er bij mijn klanten op aan om mij te betrekken bij het maken van de nieuwe menukaart. Zo adviseer ik vooral de vis van het seizoen te gebruiken.
Die is dan het lekkerst, volop verkrijgbaar en daardoor prijstechnisch interessant. Bij andere speciale wensen zoek ik bijvoorbeeld naar scherp geprijsde partijen voor de nieuwe kaart. Korte lijnen met de klant, maar ook met onze leveranciers. Wat vandaag op de afslag wordt verhandeld, staat hier vannacht binnen en morgenvroeg in de keuken van de klant! We kunnen super snel schakelen. Daar hebben onze klanten profijt van en zo komen we samen tot het beste resultaat!"


Lees hier het volledige artikel in PDF.Nieuws 2014

Bron: H&TM | nummer 10 | 2014

Meedenken, wederzijds vertrouwen en snel schakelen, daarop drijft de succesvolle samenwerking tussen Smit Seafood (Oisterwijk) en Restaurant Hugo (Waalwijk). Chefkok Dennis Schalken: “We werken al bijna tien jaar samen.De kracht van Smit Seafood is het persoonlijke contact dat wij met eigenaar Pieter Smit hebben. Hij is altijd bereikbaar en denkt actief met ons mee. Dat is prettig, omdat onze menukaarten regelmatig wisselen en we de seizoenen volgen, ook met de vis, schaal- en schelpdieren die we serveren.”

TEKST EN FOTOGRAFIE: SARA TERBURG

Dennis is samen met Hans Maarschalkerweerd en Dick Boers eigenaar van Hugo in een pand dat al
500 jaar horeca huisvest. Naast het restaurantgedeelte bestaat het uit café Hugo en Hugo In
Between. Ook bij Meneer Van Dijk, gevestigd in kledingzaak Van Dijk Waalwijk kun je genieten van
de lunchgerechten uit de keuken van Hugo. Dick: “Voor ons restaurant kun je niet reserveren,
dus gasten wachten weleens een tijdje op een tafel. In Hugo In Between serveren we tien kleine gerechten. Veel gasten eten er een of twee en verhuizen dan naar het restaurant, anderen blijven er de hele avond zitten. In Between-en is inmiddels een werkwoord geworden. De kaart met kleine gerechten wisselt iedere twee weken, we zijn dan ook blij dat Pieter altijd smakelijke menu suggesties geeft. Hij kent ons en ons bedrijf goed.” Dennis vult aan: “We hebben veel vaste gasten die we regelmatig willen verrassen met andere gerechten.”


Jubileum

In april 2015 bestaat Hugo 25 jaar. Dick: “Het jubileumjaar zal bol staan van de acties en mooie
gerechten waarin vis zeker een hoofdrol speelt.” Pieters betrokkenheid blijkt ook uit zijn bijdragen
aan de culinaire events die ze bij Hugo organiseren. Tijdens de jaarlijkse Oesterborrel bijvoorbeeld staat hij zelf achter de oesterbar. Het assortiment (vers, gekoeld en diepvries) van Smit Seafood is
bijzonder breed. En de levertijden zijn uitstekend. “Ja,in heel Brabant kunnen we voor 12 uur leveren
en voor vaste klanten rijden we in nood zelfs op zondag”, bevestigt Pieter.


Vers, dat proef je

Een goede prijs-kwaliteit verhouding is belangrijk voor de Waalwijkse horecaondernemers. Met dat in
zijn achterhoofd koopt Pieter in op de diverse Visafslagen en onderhandelt hij dagelijks met zijn
andere toeleveranciers uit binnen- en buitenland. Veel vissoorten zijn het hele jaar door verkrijgbaar,
andere vooral in het seizoen.

Zowel bij Hugo als bij Smit Seafood houden ze daar graag rekening mee. Daarom vindt er altijd
goed overleg plaats bij het samenstellen van de nieuwe kaart. Dick vertelt: “Voor ons is het allerbelangrijkste dat vis vers is.

”Bij Smit Seafood verloopt het proces van vangst tot leveren aan de horeca bijzonder snel. “Vroeg in
de ochtend worden de Nederlandse vis-, schaal- en schelpdieren verhandeld op de afslag en ‘s avonds
arriveren ze al bij ons in Oisterwijk. In de loop van de dag leveren wij bij onze klanten.”

Dick: “Dat noemen wij dus vers en dat proeven onze gasten ook.” De eigenaren van Hugo prijzen
de flexibiliteit van Smit Seafood in de manier van aanleveren. Pieter: “De ene keer zetten de heren
een hele zeetong op de kaart en een andere keer tongfilets. Dat is voor ons geen probleem. We
snijden, fileren en portioneren zoals onze klanten
dat willen.”

Restaurant Hugo
Hugo de Grootstraat 6
5141 JV Waalwijk
Tel. 0416-336835
info@restauranthugo.nl
www.restauranthugo.nl
facebook.com/restaurantHUGO


Lees hier het volledige artikel in PDF.Nieuws 2013

Bron: H&TM | nummer 10 | 2013

Groothandel Smit Seafood in Oisterwijk staat al 13 jaar voor service en persoonlijke aandacht door:
korte lijnen, kwaliteit en een zeer uitgebreid assortiment Nederlandse en buitenlandse verse vis, schaal- en schelpdieren. Eigenaar Pieter Smit is de derde generatie Pieter Smits die ondernemer is in
de vishandel. Zijn opa kwam in 1939 als voormalig Volendamse visser naar de provincie Brabant. “Zijn doel was om Brabant vis te leren eten”, vertelt Pieter. Zijn vader nam de winkel over en door
Pieters interesse in de functie van groothandel, ontstond in 2000 Smit Seafood.


Over zijn passie voor vis en de kick van een lege koelcel

Hij kan oprecht genieten van zijn werk. Wat hem vooral aanspreekt, zijn de verschillende soorten klanten en bijbehorende bestellingen. “We komen bij zoveel bedrijven van eetcafé tot sterrenzaak, maar ook bij cateringbedrijven, visspeciaalzaken en luxe zorginstellingen.” En met al zijn klanten onderhoudt hij persoonlijk het contact. De een bestelt per e-mail, maar de ander geeft de bestelling tot in detail persoonlijk aan Pieter door.

“Ik sta vaak bellend in de koelcel om een partij vis te beschrijven. De ene klant wil juist een hele zalm, de ander wil de vis gefileerd en exact per zoveel gram geportioneerd en vacuüm verpakt. En dat kan natuurlijk.” Onlangs breidde de ondernemer zijn team medewerkers uit. “Ik doe al het fileer-, snij- en verpakkingswerk uiteraard niet alleen, maar er is geen product dat zonder dat ik het gezien heb, naar de klant gaat.” “Hiervan is geen woord gelogen”, bevestigt zijn vrouw Stephanie. “Hij werkt veel,
maar doordat hij zo’n enorme passie voor vis heeft, doet hij het altijd met veel enthousiasme en plezier.”

Ook voor bijzondere bestellingen zoals een haringkar kan men bij Smit Seafood terecht.
“Ja, we helpen ook graag mee bij de organisatie van bijvoorbeeld oesteren mosselfeesten.”VERS, GEKOELD EN DIEPVRIES
Het assortiment van Smit Seafood is bijzonder breed en bestaat uit drie categorieën: vers, gekoeld en diepvries. Pieter vertelt dat het proces van vangst tot leveren aan de horeca bijzonder snel verloopt. “Vroeg in de ochtend worden de Nederlandse vis-, schaal- en schelpdieren verhandeld op de afslag en ‘s avonds arriveren ze al bij ons in Oisterwijk. In de loop van de dag leveren wij bij onze klanten.”

Pieter staat voor zijn producten en kan oprecht genieten van bijzondere soorten. “Neem de handgedoken Coquilles uit Schotland, echt een prachtig schelpdier is dat.” Het straalt van zijn gezicht; deze man houdt van zijn vak. “En van vis; je kunt me ’s nachts echt wakker maken voor een mooie bisque van kreeft of een ander visgerecht.”

GUNSTIGE LEVERTIJDEN
Nu - midden in het mosselseizoen - staat op ochtenden vaak een hele koelcel vol met mosselen. “Ik krijg er echt een kick van als die koelcel ’s avonds weer helemaal leeg is en onze klanten beleverd zijn”, zegt Pieter met een brede lach. En met de levertijden zit het ook wel goed.
“Ja, ook in West-Brabant leveren we voor 12 uur, zodat restaurants verse producten hebben voor hun lunch. En indien nodig rijden we zelfs op zondag.”

VERNIEUWDE WEBSITE
Neem een kijkje op de vernieuwde website van Smit Seafood. Er staan links op naar andere interessante sites, met bijvoorbeeld recepten, informatie over duurzame vis en beschrijvingen van welke vis bij welk seizoen hoort.

Lees hier het volledige artikel in PDF.